Natura Artis Magistra – Plantentuin Meise
26/04/2018 – 30/05/2018

FedOS vzw, in samenwerking met de Plantentuin van Meise, lanceerde een wedstrijd voor kunstenaars +50 met de natuur als thema. De slogan van de wedstrijd is Natura Artis Magistra of Natuur als leermeesteres van Kunst. Het idee van de natuur als leermeesteres stamt al uit de klassieke oudheid. De natuur is bovendien een onuitputtelijke bron van schoonheid. Door de eeuwen heen hebben kunstenaars op hun wijze geprobeerd deze schoonheid te verbeelden. De natuur staat als het ware model voor de kunst en prikkelt de artistieke verbeelding waardoor nieuwe creaties ontstaan.
FedOS vzw daagde kunstenaars +50 uit om hun kijk te geven op de natuur, in woord en/of in beeld.
200 kunstenaars lieten zich met 800 werken uitdagen en daarvan werden er 65 geselecteerd.
De tentoonstelling wordt met veel luister geopend op donderdag 26 april 2018. De sluiting van de expo op woensdag 30 mei 2018 gaat gepaard met een rondleiding  en een academische zitting met prijsuitreiking.

De expo is de ganse maand mei te bezichtigen in en rond het kasteel van Boechout, dat zich op het domein van de Plantentuin bevindt. Er is ook telkens een kunstenaar aanwezig om u mee door de expo te gidsen en hier en daar een woordje uitleg te geven.

Van floraal vormgeefster An Vanstraelenmijn maatje en muze, werden voor deze tentoonstelling twee werken geselecteerd, de Waterlelies en de Wachtkamer.

De WACHTKAMER
is een installatie van vijf stoelvormige constructies, gemaakt uit hazelaar- en krulwilgtakken, die slapende bloembollen dragen en koesteren. Het werk kan gezien worden als een metafoor voor het trage en precaire wordingsproces van een kunstwerk.


De WATERLELIES

zijn volledig uit afvalmateriaal (polyester, nylon, plastic…)  samengestelde bloemen die met hun kleurrijke verschijning op de kasteelvijver 
aandacht vragen voor de breekbare schoonheid van de natuur.