Internationale Kunstmanifestatie op 1 en 2 oktober

Onder de naam Kunststroom Roerdalen – Wassenberg is in het weekend van 1 en 2 oktober in diverse monumentale en bijzondere gebouwen in alle kernen van de gemeente Roerdalen en in Wassenberg kunst te zien van hoog niveau. Kunst met een breed palet, soms spraakmakend en schurend, maar ook behagend, dromerig of gewoon mooi.

Deze kunstmanifestatie komt tot stand met steun en medewerking van de gemeente Roerdalen en Stadt Wassenberg, de locatiehouders en een aantal enthousiaste kunstliefhebbers en -kenners. Een selectie internationale kunstenaars van professioneel niveau zijn geselecteerd voor deelname.

Het stroomgebied van de Roer en de plaatsen Wassenberg, Melick, Herkenbosch, Vlodrop, Posterholt, St. Odiliënberg en Montfort staan centraal in de manifestatie, alsook de verbinding tussen de kunstenaars en bewoners, maar ook de bezoekers van dit gebied. Kunststroom Roerdalen – Wassenberg wil mensen laten genieten van de schoonheid van het Roerdal en zijn woonkernen, zijn prachtige monumentale gebouwen en natuurlijk van de schoonheid, waarde en inhoud van Beeldende Kunst uit deze regio maar ook van ver daarbuiten.

Voor de sportieve kunstliefhebbers zal er een Kunststroom-fietsroute worden uitgestippeld van en langs alle exposities. Op elke locatie is de catalogus met routebeschrijving, met informatie van o.a. de deelnemende kunstenaars en het programma, te koop voor € 2,-. De route is een rondgang, dus vanuit elke expositie locatie kan gestart worden.

Voor het eerst dit jaar zijn er ook een aantal ateliers in Roerdalen die hun deuren op stellen voor publiek tijdens Kunststroom.

www.kunststroomroerdalen.nl